Fenomene meteo extreme în Europa. Italia a fost lovită de o grindină uriașă

Europa este traversată de un val rece ce a adus ploi torențiale, grindină, descărcări electrice, dar și furtuni violente.

Vremea rece a pus stăpânire pe sudul Europei, iar Italia a fost lovită de ploi cu grindină de mărimea unei mingi de tenis.

În Italia au fost sesizate fenomene meteo extreme

Față de zilele trecute, Italia înregistrează o temperatură cu 5-10 grade mai puțin.

O tornadă s-a abătut asupra Italiei, iar în unele orașe, grindina de mărimea unei mingi de tenis a provocat pagume materiale mari.

Meteorologii vin însă cu vești bune, iar de săptămâna viitoare, vara își va intra din nou în drepturi, temperaturile fiind aproape de normalul perioadei.

Cum va fi vremea în România

După ploile ce au lovit România zilele trecute, de astăzi, 8 iunie, vremea se va încălzi în sudul și sud-estul țării.

Însă în jumătatea de vest a țării, la munte și izolat în rest vor fi înnorări temporar accentuate și averse pe alocuri însoţite de descărcări electrice.

În Capitală, vremea se va încălzi, iar probabilitate de ploaie va fi redusă. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Cod galben de inundații în România

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a făcut un anunț tulburător.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate și a cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană.

De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra unor posibile inundaţii locale şi creşteri de debite şi

niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Someşul Mic bazin superior amonte S.H. Apahida, judeţul Cluj.

Citește și