Este oficial! Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi!

Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu a anunțat luni noi schimbări în domeniul educației, printre care renunțarea la tezele obligatorii și la mediile semestriale pentru elevi.

Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu care a anunțat noi schimbări în

acest domeniu începând cu anul școlar 2022-2023.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat luni planul de măsuri care urmează să fie implementat în domeniul educației începând cu anul școlar 2022-2023.

Unele dintre cele mai importante schimbări se referă la renunțarea tezelor obligatorii și la mediile semestriale, așa cum se proceda până acum.

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale.

Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar.

Profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+ 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină.

Spre exemplu, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de digi24.ro.

Ministrul Educației a adăugat că un ordin de ministru care să cuprindă aceste noi prevederi va fi emis marți.

Ministrul Educației a declarat în urmă cu câteva luni că tezele nu mai sunt utile în prezent și că acestea nu își mai ating scopul.

”Un profesor care vrea să dea o lucrare scrisă, cu sau fără nume de teză, ştiut fiind faptul că prin regulament o să se renunţe la obligativitatea tezelor, el va putea să facă această evaluare, nu îl opreşte nimeni, doar că renunţăm la obligativitatea unor teze care, din păcate, şi-au dovedit, şi o recunosc, inutilitatea.

Şi o recunosc eu care am susţinut importanţa lor. Văzând rezultatele, am înţeles că, din păcate, nu îşi mai ating scopul. Şi atunci vom merge pe acea evaluare standardizată şi digitalizată”, a declarat Cîmpeanu, citat de news.ro referitor la motivul pentru care noul an școlar va veni însoțit de schimbări, printre care se numără renunțarea tezelor obligatorii și la mediile semestriale.

Citește și