Este oficial! Autoritățile de aici au decis! Unde se va purta din nou masca

După Germania, cazurile de coron.avirus, cu noile mutaţii, s-au înmulţit şi în Franţa, care ar putea introduce din nou restricţii.

Franţa trece printr-un nou val de C.OVID. Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescenţă a pandem.iei în ţară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în transportul public.

Noile infecţii au crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marţi, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Bilanţul CO.VID din Franţa a crescut marţi cu 56 de m.orţi în 24 de ore, ajungând la 149.162. Alte ţări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creştere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecţioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creştere a spitalizărilor şi a dec.eselor, a declarat ECDC. Tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile şi tendinţele de spitalizare.

Danemarca va administra a patra doză de vacc.in anti-C.OVID, în toamnă, persoanelor cu vârsta peste 50 de ani

Danemarca intenţionează să administreze a patra doză de vac.cin anti-CO.VID, în toamnă, persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, a declarat, miercuri, premierul danez Mette Frederiksen, după ce a anunţat o strategie menită să reducă răspândirea bolii în următoarele luni, relatează Reuters.

Citește și