Elena Udrea vrea să fie, din nou, mamă! Ce le-a cerut judecătorilor

Elena Udrea vrea să rămână, din nou, însărcinată. Drept urmare, le-a cerut judecătorilor, joi, să fie lăsată în libertate până în momentul când se va lua o decizie finală, în dosarul în care este anchetată cu privire la campania prezidențială a lui Traian Băsescu, din 2009.
Mai exact, fostul ministru al Turismului a precizat că a început procedurile, la o clinică din Grecia, pentru a putea aduce al doilea copil pe lume.
Elena Udrea vrea să fie, din nou, mamă! Ce le-a cerut judecătorilor
Elena Udrea cere să fie lăsată în libertate Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, până când se va da sentința finală în dosarul în care este anchetată cu privire la campania electorală a lui Traian Băsescu, din 2009.
Fostul ministru a invocat drept motiv faptul că a început o procedură, în Grecia, pentru a fi, din nou, însărcinată, informează G4media.
Totul are loc după ce procurorii DNA au contestat decizia Curții de Apel, care le-a respins, zilele trecute, cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar și cu interdicția de a părăsi țara.
Iar pentru a-i convinge pe judecători, Elena Udrea a cerut o ședință secretă, care i-a fost aprobată. În cadrul acesteia va arăta instanței o corespondență care demonstrează că a început tratamente pentru o nouă sarcină, la o clinică în statul elen.
”Cred că trebuie să fie și o chestie de logică. Judecătorii analizează, într-o astfel de situație, persoana inculpată.
Cineva care s-a întors de bunăvoie, având trei dosare pe rol, care a venit special să se judece aici, și cu o mulțime de declarații că vreau să îmi cresc copilul în țară, vreau să stea copilul aici, unde este familia lui.
Și eu cred că singura șansă să nu fug în lume cu ani de condamnare după mine este să stau aici, să mă lupt și să obțin achitările pe care cred că legea mi le îngăduie, cred că astea trebuie să fie argumentele care trebuie să îi convingă pe judecători”, a declarat Elena Udrea înainte de a intra în sala de judecată.
Elena Udrea, despre condamnarea sa la opt ani de închisoare cu executare: ”Este ilegală”
De altfel, Elena Udrea cataloghează drept ”profund ilegală” condamnarea sa la opt ani de închisoare cu executare.
„Sper că se analizează speța și nu contează cine este în complet. M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am întors special să particip la aceste procese pentru că cred că singură cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță.
M-am prezentat la fiecare termen, la fiecare dintre dosarele pe care le am pe rol.
În continuare cred că decizia instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.
Procurorii DNA se tem că Elena Udrea va fugi din țară
Procurorii DNA insistă cu cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar și cu interdicția de a părăsi țara, din cauză că se tem că aceasta va fugi din România, așa cum s-a întâmplat și atunci când a plecat în Costa Rica. Înainte de a afla sentința în dosarul Gala Bute. În schimb, zilele trecute, Elena Udrea nega că ar avea vreo astfel de intenție.
”Cred că-s singurul caz în care cineva s-a întors de bunăvoie. Dacă aș fi vrut să nu mă întorc, nu mă-ntorceam de acum 2 ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc și vă reamintesc că plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanței.
Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica și nu cred că se pune problema ca în acest moment să existe vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme eu mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a spus Elena Udrea.
Ce acuzații i se aduc Elenei Udrea. În același dosar este condamnată și Ioana Băsescu
În dosarul campaniei prezindețiale din 2009, este condamnată la cinci ani de închisoare cu executare și Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte.
Dacă Elenei Udrea i se aduc acuzații precum, instigare la luare de mită și spălare de bani, Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani.
Citește și