Drum lin, Margareta Pâslaru!

Margareta Pâslaru e un nume în România. Artista cu ochii precum cerul a ajuns la vârsta de 77 de ani și e la fel de activă ca în tinerețe. Și în pandemie are multe activități, dedică mult timp pasiunilor sale. Din păcate, familia ei e departe, însă nu se simte singură.
La 77 de ani, artista care și-a făcut un nume în epoca comunismului, grație talentului și vocii sale, s-a implicat și se implică în acte de caritate despre care foarte rar vorbește. Asta fiindcă pentru ea importantă nu este publicitatea. Important e ajutorul pe care-l acordă semenilor săi. Acum însă, Margareta Pâslaru e nevoită să petreacă mai mult timp în casă, așa are grijă de sănătatea sa. Familia ei e departe, dar nu se simte singură.
„Atâta timp cât avem o carte în casă, nu sun­tem singuri. Eu niciodată nu mă simt singură, cu­vântul ăsta nu există la mine. Nu e vorba că sunt optimistă, sunt o persoană dramatică, am alte tristeți, dar totul se reglează în muzică.”, a declarat Margareta Pâslaru pentru Formula As.
Artista are o fiică, pe Ana Maria Sencovici, care locuiește cu familia peste Ocean. Margareta Pâslaru călătorea des să își vadă familia, însă acum s-au văzut doar prin Skype. „Țin foarte mult la familia mea, și la cei vii, și la cei morți, tocmai de asta evit să vorbesc despre ei în interviuri.
Simt că am datoria să-i țin la dis­tan­ță de comentariile altora. Există uneori o curio­zi­tate morbidă a publicului față de unele detalii de viață, care te duce parcă cu gândul la farsele lui Ca­ragiale.
Familia mea e bine, eu fac naveta regu­lat peste Ocean, fiica mea vine și ea aici când poa­te, dar sigur că acum, dat fiind contextul pande­miei, ne-am văzut mai mult pe Skype.”, a adăugat ea pentru aceeași sursă.
Secretul Margaretei Pâslaru
Puțină lume știe că Margareta Pâslaru a ales să-și schimbe numele – e drept, schimbarea nu e mare, dar e semnificativă pentru o parte a publicului internațional -, după ce francezii au râs de ea. S-a întâmplat în 1969, la Cannes. Amuzată și deloc supărată, vedeta scenei muzicale a povestit cu lux de amănunte toată această întâmplare.
„În 1968 am primit Discul de Aur pentru recordul de vânzări constante. Motiv pentru care, în 1969, am fost invitată la gala MIDEM, la Cannes, unde veneau câștigătorii discurilor de aur din anul precedent. Era a treia ediție.
A fost un moment senzațional, fiindcă era prima mea ieșire în Vest, eram prima solistă de muzică ușoară din România invitată la acest eveniment, dar, mai cu seamă, pentru că în seara aceea magică, pe scenă s-a creat o aliniere de personalități unice, pe care nu am mai regăsit-o niciodată: Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzie, Muslim Magomaev, Patty Bravo, Jaffa Yarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez, Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens și Adriano Celentano.
Citește și