Doliu în presă! Jurnalista , Deborah James, a murit la 40 de ani

Deborah James, jurnalistă britanică în vârstă de 40 de ani, a murit, după ce a fost răspusă de cancerul intestinal. Ea își luase adio de la fani în luna mai și îi anunțase că medicii nu mai puteau face nimic pentru a-i salva viața, așadar se afla acasă, alături de familie, primind îngrijiri paliative.
Anunțul decesului jurnalistei a fost făcut de către familia acesteia, prin intremdiul unui medaj distribuit pe contul personal de Instagram al vedetei BBC.
„Cu multă tristețe, anunțăm moartea lui Dame Deborah James, cea mai minunată soție, fiică, soră și mamă”, au fost cuvintele pline de durere ale membrilor familiei, conform bbc.com
Ar putea să te intereseze și: Mesajul de adio al jurnalistei Deborah James
De când a aflat că suferă de cumplita boală, în anul 2016 și până în 2022, Deborah James a fost foarte implicată în comunitate și a continuat să muncească. Gazda podcastului BBC a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și și-a documentat experiența pe social media.
Deborah James a strâns o sumă impresionantă pentru cercetarea cancerului
Mai mult decât atât, ea creat Fundația BowelBabe, cu scopul de a strânge bani pentru studii clinice și cercetare în cazul cancerului. Astfel, ea ar fi reușit să adune nu mai puțin de șase milioane de dolari.
„Deborah a împărtășit experiența ei cu lumea pentru a aduce conștientizare, a sparge bariere, a scăpa de taboo-uri și a schimba conversația în ceea ce privește cancerul. Chiar și în cele mai grele momente, dârzenia ei de a strâge bani și a aduce conștientizare era inspirațional”, se mai arată în mesajul familiei.
Citește și