Doliu imens in biserică! Era cel mai iubit preot. Se cere decorarea sa

Fundația Corneliu Coposu consideră că se cuvine ca Părintele Sorin-Paul Grecu să fie decorat post-mortem de Președintele României, meritând pe deplin sa fie distins cu Steaua României, se arată într-un comunicat.
Plecat după 1990 intr-un lung Exil, Părintele Sorin Paul GRECU, parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel ți a Tuturor Sfinților Români de la Londra, a trecut la cele veșnice de Bobotează, în capitala Marii Britanii.
Părintele Sorin Paul Grecu a făcut parte din rândurile celor care au luptat pentru demnitatea ființei umane, pentru drepturi și libertăți, atunci când regimul comunist nu respecta dreptul la viața religioasă.
În perioada regimului comunist a fost persecutat neîncetat de autorități, însă admirat și iubit de credincioși.
Întreaga țara l-a susținut și aplaudat, in primăvara lui 1990, când a cerut îndepărtarea statuilor lui Petru Groza si Lenin din
Piața Scânteii devenită Piața Presei Libere, unde acum străjuiește Monumentul Victimelor Comunismului, „Aripi”, la a cărui dezvelire a participat în mai 2016.
La Londra
Născutla Câmpulung, Părintele Grecu a înfiinţat în urmă cu 29 de ani o parohie ortodoxă în Londra, care a funcţionat pentru doi ani în Ilford, apoi până în martie 1997 în Chelsea într-o clădire a British Red Cross.
Între 1997 şi 2012 slujbele au fost săvârşite împreună cu preoţi din biserica greacă din East Ham.
Din 15 noiembrie 2012 până în prezent Sfintele Slujbe sunt săvârşite numai în limba româna în fiecare duminică.
La înfiinţare, în 1993, parohia a primit hramul „Sfântul Apostol Pavel”, iar din luna august 2012, când IPS Iosif Pop,
Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, a dăruit Sfântul Antimis, Hramul bisericii a devenit al „Sfântului Apostol Pavel şi al Tuturor Sfinţilor Români”.
Citește și