Doliu în România! Un iubit preot s-a stins din viață. Toți oamenii l-au apreciat enorm

Doliu uriaş în Biserica Ortodoxă Română! Un vestit preot s-a stins din viaţă într-un mod fulgerător.

Era iubit și apreciat de toţi cei care l-au cunoscut.

Părintele Petru Aurel Lup, un preot foarte iubit de enoriașii din parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Aleșd, s-a stins din viață.

Preotul era foarte apreciat și iubit de enoriași, aceștia spunând că vorbele sale aveau o vibrație divină.

Mesaj emoționant din partea primarului
Primarul Aleșdului, Ioan Todoca, a transmis un mesaj emoționat de adio. Edilul a fost șocat atunci când a auzit de moartea vestitului preot.

„După cei peste 40 ani în care a slujit pe pământ a fost chemat să slujească în Ceruri. Dumnezeu sa-L ierte și să-L odihnească în pace”, a transmis primarul Aleșdului, Ioan Todoca.

Mulți enoriași și-au exprimat regretul pierderii iubitului preot
Profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd și-au exprimat regretul pierderii mult iubitului preot.

„Școala, familia și biserica sunt fundamente ale lumii intregi. Ele susțin echilibrul unei societăți. Oamenii acestor instituții cooperează și pun bazele unor destine noi.

Un om deosebit al acestor locuri a fost și părintele Lup Aurel. Cuvintele lui au sădit credința în multe suflete, predicile lui au deschis multe minți, sfaturile lui au îndrumat mulți oameni. Și-a îndeplinit rolul de îndrumător. A alinat multe suflete la nevoie. Acum își urmează firescul drum pentru întâlnirea cu Lumina spre care i-a îndrumat pe toți.

Colectivul de cadre didactice de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” din Aleșd își exprimă recunostința pentru colaborarea cu părintele în formarea tinerelor destine. Transmitem condoleanțe familiei îndoliate.”, au transmis profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd.

Ce s-a întâmplat?
Se pare că preotul se afla la volan atunci când i s-a făcut rău. El a tras volanul pe dreapta și a solicitat ajutor medical, dar, din păcate, preotul a decedat înainte de a veni ambulanța.

Potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul de Poliție Județean, nefericitul incident s-a petrecut în apropierea localității Săbolciu, pe marginea drumului DN1.

Din primele investigații, polițiștii au descoperit că bărbatul ar fi oprit mașina pe care o conducea pentru că i se făcuse rău. Pasagerul din mașină a solicitat intervenția personalului medical apelând 112. Însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, șoferul a fost declarat mort de către medicul legist prezent la fața locului.

Citește și