DOAR 4 MĂSLINE ÎNAINTE DE CULCARE ȘI DIMINEAȚA VEI FI SURPRINS

Mulți oameni critică măslinele pentru conținutul lor ridicat de sare.

Astăzi vă voi povesti despre beneficiile surprinzătoare ale consumului a 4 măsline înainte de a merge la culcare,

este un lucru pe care foarte puțini oameni îl știu, motiv pentru care mulți nu profită de acest fruct sănătos.

Măslinele sunt fructul din care provine uleiul de măsline, care oferă beneficii pentru sănătate precum scăderea colesterolului rău, prevenirea aterosclerozei,

prevenirea trombozei și având efecte anticoagulante, îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea cancerului și îmbunătățirea memoriei.

Acest fruct conține triptofan, magneziu, calciu, vitamina B6, vitamine și minerale care contribuie la producerea de melatonină. Melatonina este un hormon care se activează în întuneric și reglează ritmurile circadiene, modelele de somn pentru a vă perturba ciclul natural de somn.

Beneficiile consumului de 4 măsline înainte de a merge la culcare sunt cu adevărat diverse, de la sănătatea creierului și a inimii până la frumusețea pielii și a siluetei. Puterea lor depinde de impactul nutrienților pe care îi furnizează organismului, cum ar fi vitamine, aminoacizi și minerale, precum și fier, magneziu, potasiu, sodiu și fosfor.

Iată motive pentru a le mânca:

REGLĂ INSOMNIA
Magneziul activează sistemul nervos parasimpatic, un relaxant natural care ajută la oprirea adrenalinei. Calciul reglează neurotransmițătorii și ajută creierul să producă melatonină și renină.

ESTE COMBATĂ ANEMIA
Conțin o cantitate mare de fier, care restabilește stabilitatea hemoglobinei din sânge. Îmbunătățește celulele roșii din sânge, de asemenea, te face să te simți mai energic.

ECHILIBRAZĂ NIVELUL DE COLESTEROL
Măslinele au un conținut ridicat de grăsimi, majoritatea lipidelor lor sunt nesaturate și constau din omega-3, omega-6 și alți acizi grași benefici organismului. Consumul acestuia reglează colesterolul, previne bolile cardiovasculare și întărirea arterelor.

Stimuleaza sistemul imunitar
Acest fruct este bogat in vitaminele A si C, ajuta la stimularea sistemului imunitar, protejeaza organismul de daune externe si imbunatateste functia celulara. Este recomandat să mănânci 5 până la 7 bucăți pe zi.

AJUTĂ DIGESTIA
Măslinele sunt bogate în fibre, ideale pentru îmbunătățirea digestiei. Astfel, nutrientii sai curata colonul, detoxifiaza sistemul digestiv, imbunatatesc tranzitul intestinal si amelioreaza constipatia.

CONTRIBUIE LA SLAIREA IN GREUTATE
Ca sursa de fibre si apa, sunt foarte satioase si sarace in calorii. Studiile arată că consumul unei porții de măsline înainte de mese poate încetini digestia.

REDUCE STRESUL
Controlează anxietatea și îmbunătățește memoria, deoarece conține polifenoli și tiamină, care reduc stresul oxidativ din creier și calmează sistemul nervos.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PIELEA
Includerea măslinelor în dieta ta este cheia pentru ca pielea să fie catifelată, prevenirea ridurilor și îmbunătățirea luminozității. Combinația de antioxidanți și vitaminele E și D stimulează reînnoirea celulelor pielii și protejează de razele solare.

Citește și