Dieta rusă: pierde până la 30 kg în două luni

O dietă care promite să te scape de 30 de kilograme în doar două luni a fost desemnată drept “Dieta anului” de către specialiști în nutriție.

Este vorba despre dieta rusă, care i-a ajutat pe mulți să slăbească rapid și eficient.

Descoperă mai jos ce presupune această dietă și cum poți să o urmezi.

Nutriționiștii explică că dieta rusă este o metodă de slăbire pe bază de alimente sănătoase și echilibrate, fără a fi nevoie să te înfometezi. În plus, în timpul celor două luni în care ții această dietă, poți pierde între 15 și 30 de kilograme, în funcție de cât de strict o urmezi.

Luni

Prima zi a dietei rusești începe cu un mic dejun format din 100 g de pește fiert, 150 g de salată de varză, mazăre verde și morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră și fără zahăr. Pentru gustare, poți să consumi 150 g de carne fiartă, 100 g de brânză de vaci și două mere. La prânz, ai la dispoziție o supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi și o ceașcă de compot de mere. Cina constă din 100 g de pește fiert, doi cartofi fierți și o ceașcă de ceai fără zahăr.

Marți

În a doua zi a dietei rusești, micul dejun este format din 200 g de salată de varză tocată, mazăre verde și ceapă, asezonată cu ulei vegetal și o ceașcă de cafea neagră. Pentru gustare, poți să consumi o cană de iaurt. Prânzul constă din 100 g de pește fiert și un pahar de suc de mere, în timp ce cina este compusă din 100 g de pește fiert, doi cartofi fierți și o portocală.

Miercuri

A treia zi a dietei rusești începe cu un mic dejun format dintr-un ou fiert moale, o felie de pâine prăjită și o ceașcă de cafea neagră. Pentru gustare, poți să consumi 100 g de terci de cereale cu fructe. Prânzul constă din 150 g de carne de pui slabă fiartă, două mere și o portocală. Cina este formată din salată condimentată cu ulei vegetal și o cană de suc de mere.

Joi

În cea de-a patra zi a dietei, micul dejun este format dintr-o ceașcă de iaurt și un biscuit. Pentru gustare, poți să consumi salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal. Prânzul constă din 100 g de carne fiartă, 150 g de salată de varză acră și ceapă verde, iar cina este un bol de supă de legume, 100 g de morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.

Vineri

A cincea zi a dietei începe cu un mic dejun format din trei linguri de brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră și fără zahăr. Pentru gustare, poți să consumi două mere, două portocale și un pahar de suc de portocale. Prânzul constă din două felii de șuncă de curcan sau de pui, 150 g de varză proaspătă cu suc de lămâie și un pahar de suc de portocale. Cina este formată din 150 g de pește slab fript, 100 g de coacăze negre și un pahar de apă minerală.

Sâmbătă

În a șasea zi a dietei, micul dejun este format din 100 g de carne fiartă și 100 g de varză acră. Pentru gustare, poți să consumi 100 g de brânză de vaci fără grăsimi. Prânzul constă într-un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră, iar cina este formată dintr-o bucată de carne de porc la grătar, 100 g de sfeclă fiartă și o ceașcă de ceai fără zahăr.

Duminică

Ultima zi a dietei rusești începe cu 100 g de fulgi de ovăz cu o lingură de miere. Pentru gustare, poți să consumi 150 g de salată de fructe. Prânzul constă din 100 g de pește fiert, 150 g de salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal, iar cina este formată din 100 g de carne de pui fiartă, doi cartofi fierți, un măr și o cană de suc de mere.

Nutriționiștii recomandă să bei cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și să faci sport timp de jumătate de oră pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă urmezi cu strictețe această dietă, vei vedea cum kilogramele în plus se vor topi într-un timp record.

Citește și