De ce să pui bicarbonat în apă când fierbi ouă. EFECTUL E IREAL

Fie că fierbem ouă pentru a le vopsi de Paște, fie că le fierbem pentru a prepara mult iubitele ouă umplute,

cea mai mare provocare pentru gospodine este decojirea acestora. De cele mai multe ori, ouăle nu se decojesc uniform, ceea ce nu este deloc estetic.

Bicarbonatul ajută ouăle să se decojească uniform

Unul dintre trucurile care funcționează de fiecare dată este folosirea bicarbonatului în apa în care fierbeți ouăle. În acest fel, albușul nu se va mai lipi de coajă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o linguriță de bicarbonat în oală atunci când apa începe să clocotească.

Ouăle vechi se vor decoji mai greu, așa că, dacă ouăle sunt mai vechi de o săptămână, atunci este indicat să vă folosiți de bicarbonat. Pentru a testa prospețimea ouălor, trebuie să le scufundați în apă. Dacă acestea rămân la suprafață, atunci nu sunt deloc proaspete.

Dacă se scufundă, atunci este numai bun de mâncat.

Dacă vă procurați ouăle din comerț, nu uitați să consultați codul de bare de pe acestea. Dacă acest cod începe cu cifra 0 sau cifra 1, atunci ouăle provin de la găini crescute ecologic,

hrănite ecologic, fără conservanți, aditivi sau coloranți artificiali. Acestea sunt cele mai sănătoase ouă din magazine.

Citește și