De ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză

Nu există o combinație mai delicioasă decât roșiile și brânza. Toți cei pofticioși tânjesc după aceste două alimente. Putem spune că este mâncarea preferată a românilor.

Majoritatea așteaptă cu nerăbdare apariția roșiilor românești pe piață, pentru a le savura alături de brânză.

Cu toate acestea, cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic avertizează că această gustare este, de fapt, o bombă calorică.

De ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză

Majoritatea oamenilor consideră combinația de roșii cu brânză, fie în salată, fie simplă, un adevărat deliciu. Cu toate acestea, conform nutriționiștilor, aceasta nu este cea mai sănătoasă alegere.

În perioada următoare, roșiile românești vor fi disponibile pe piețe. Dat fiind faptul că toți românii sunt pasionați de gustul acestei combinații, nutriționiștii aduc o atenționare în ceea ce privește consumul acestei gustări.

Mihaela Bilic, specialist în nutriție, aduce vești proaste, în special pentru cei care au câteva kilograme în plus. Conform acesteia, brânza este un inamic real al siluetei noastre și poate fi mai periculoasă decât carnea.

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Nutriționiștii vorbesc despre acest pericol

În ciuda avertizărilor sale, Mihaela Bilic afirmă că putem continua să savurăm această gustare delicioasă, însă este important să fim atenți la cantitatea de brânză consumată la o masă.

Conform nutriționistului, combinația perfectă dintre cele două alimente ar trebui să conțină 80% roșii și 20% brânză.

„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.

Citește și