De ce nu mănâncă deloc Costi Ioniţă carne de 12 ani! “Niciun fel de mortăciune nu mănânc! Am înţeles care e principiul!”

Costi Ioniţă a ales, în urmă cu mulţi ani de zile, să fie vegan. Artistul a îmbrăţişat acest stil de viaţă în care nu mai consumă deloc carne sau produse de origine animală şi spune că se simte mult mai bine.
Costi Ioniţă a explicat, în emisiunea lui Cătălin Măruţă, şi care e motivul pentru care nu mai mănâncă care deloc.
„Da, am rămas vegan. Din când în când mai fac o excepţie la desert. Când merg în Turcia, spre exemplu, există acolo un desert care îmi place foarte mult. Carne nu mănânc de 12 ani. Niciun fel de mortăciune.
Deloc. Am înţeles care e principiul, de ce să nu mănânc. Nu e vorba strict de fizică, chimie şi medicină. E vorba şi din alt punct de vedere, cel spiritual. Nu ai cum să mănânci ceva mortăciune sau să fie omorât pentru tine şi apoi tu să te rogi la Dumnezeu sau să te mântuieşti.
Nu se poate, frate, nu am auzit ca Hristos să mănânce vreo mortăciune. Aşa am învăţat eu, fiecare are dreptul să facă ce vrea. Nu judec pe nimeni, dar aşa sunt eu”, a spus Costi Ioniţă.
Întrebat dacă consumă lapte, artistul a explicat declarat: „Laptele nu e o problemă din punct de vedere spiritual. Dar din punct de vedere chimic nu prea e ok. Noi suntem intoleranţi la lactoză, foarte mulţi dintre noi. Bei lapte de vacă? Dar ce, eşti viţel? La modul ăsta poţi să o înţelegi. Există şi ceva mai înalt, dar nu e cazul să discutăm acum”.
Costi Ioniţă a dezvăluit că şi mama lui a îmbrăţişat acest stil de viaţă şi că tocmai de aceea a reuşit să depăşească problemele de sănătate cu care s-a confruntat şi să-şi prelungească viaţa.
„Da. Mama are aproape 80 de ani. Dacă nu m-ar fi ascultat, nu ar mai fi fost acum. Dacă ea o ţinea pe cărnăţărie, pe piftie şi nu ştiu ce, ea nu mai era acum. A avut un moment de cumpănă, dar a înţeles.
Ea s-a luptat cu mine să trec înapoi la stilul normal, al întregii populaţii. Nu a putut şi apoi, peste 3 ani de zile, a început să devină ea. Şi astfel a putut să îşi prelungească viaţa. Şi are super multă energie”.
Citește și