Daniel Balaş şterge pe jos cu credincioşii care merg la Înviere: „Ce lumină luaţi voi? Cea a lumânării se stinge. Pe cea din interiorul vostru când o aprindeţi? Voi iubiţi Învierea doar o dată în an”

Fostul preot Daniel Balaş are o comunitate uriaşă de urmăritori pe reţelele sociale, motiv pentru care este foarte activ. Jovialitatea şi deschiderea lui nu sunt, însă, pe placul tuturor, prin urmare primeşte frecvent critici referitoare la atitudinea lui pe care mulţi o consideră nedemnă de un fost preot.Daniel Balaş şterge pe jos cu credincioşii care merg la Înviere: „Ce lumină luaţi voi? Cea a lumânării se stinge. Pe cea din interiorul vostru când o aprindeţi? Voi iubiţi Învierea doar o dată în an”

Daniel Balaş vorbeşte adesea, în clipurile sale, despre făţărnicia celor ce se consideră credincioşi şi despre faptul că îi judecă pe cei din jurul lor cu prea mare uşurinţă. „Nu mersul la biserică te face credincios, aşa cum nici statul în garaj nu te face maşină„, spune fostul preot în cel mai recent clip al său.

De data aceasta, Daniel Balaş a fost mustrat de o credincioasă că nu se comportă cuviincios în Săptămâna Patimilor lui Hristos, o perioadă pe care, crede femeia, ar trebui s-o respecte pentru că Domnul Iisus a suferit cumplit. Tânărul este, însă, de părere că perioada patimilor lui Hristos nu trebuie păstrată în amintirea credincioşilor, căci nimenui nu-i place „să-şi sărbătorească tristeţile„.

„Mi-a scris o doamnă că m-a vazut voios pe live, binedispus în această săptămână plină de întristare, de durere. Şi m-a întrebat cum de nu mi-e ruşine, ca fost preot, să mă comport aşa, cum de nu regret tot ce a pătimit Mântuitorul.

Nu mai judecaţi. Când arătaţi cu un deget către celălalt, cu trei degete arătaţi spre voi. De ce să-mi aduc aminte, de perioada în care noi l-am pus pe cruce pe Creatorul lumii şi i-am arătat cât de neimportant este pentru noi? Să-mi aduc aminte de o perioadă nasoală din viaţa lui cât a fost pe pământ? Dumneavoastră sărbătoriţi tristeţile, vă place să vă amintiţi de ele? Să-mi aduc aminte de perioada în care oricât bine ne-a făcut, pe noi nu ne interesează? Niciodată”, spune fostul preot în clipul postat pe reţelele sociale.

Citește și