Cutremur total în dosarul Caracal! Anunțul venit la 3 ani după crima care a șocat toată România

La trei ani de la evenimentele petrecute la Caracal, s-a aflat ce s-a întâmplat cu operatoarea STS, care a vorbit cu Alexandra Măceșanu, atunci când aceasta a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.
Mai lucrează aceasta acolo, având în vedere că a fost criticată la vremea respectivă de multă lume pentru modul în care a vorbit cu fata?
La trei ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, care sunase la 112 din locuința lui Gheorghe Dincă, acolo unde era ținută ostatică s-a aflat ce s-a întâmplat cu operatoarea de la 112 care a vorbit atunci cu tânăra.
Amintim că, pe 25 iulie 2019, Alexandra Măceșanu a sunat foarte speriată la 112 din casa lui Dincă și a implorat operatoarea să trimită rapid pe cineva să o salveze. Stenogramele cu discuția pe care adolescenta a avut-o cu operatoarea STS au fost făcute publice, iar multe lume a criticat modul în care s-a purtat femeia de la 112.
La acea vreme, STS a declarat că femeia a acționat conform metodologiei, aceasta nefiind sancționată. În acest context, la doi ani de la eveniment, femeia încă lucra în același loc. Acum însă, la trei ani de la cele întâmplate, aceasta nu mai lucrează la STS, dar nu se știe exact dacă și-a dat demisia sau a fost concediată, scrie Libertatea.
Iată mai jos o parte din stenograma discuției de la acea vreme dintre Alexandra Măceșanu și operatoarea de la 112:
Alexandra: – Măceșanu Alexandra. Vă rog veniți repede, nu știu unde sunt. (gâfâie, speriată).
Operatoare 112: – Cum adică nu știi unde ești?! În ce localitate te afli? (ton răstit)
Alexandra: – În Dobro … în Caracal, m-a dus în Caracal, dar nu știu exact. (se aude lătrat de câine)
Operatoare 112: – Păi, dă-mi un punct de reper unde te afli în Caracal! Cum crezi că te găsim?! Alooo!
Alexandra: – Da, stați un pic, nu plecați, vă rog!
Operatoare 112: – Ai fost, ai fost violată?
Alexandra: – Da, am fost violată! (plânge)
Operatoare 112: – Da, rămâi la telefon. Dar încearcă să dai un punct de reper, ca să știm exact ce… cum te putem găsi.
Alexandra: – A venit! A venit! Veniți repede, vă rog!
Dincă așteaptă verdictul final în acest caz
Între timp, familiile celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, așteaptă încă să se facă dreptate în acest caz. Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe Alexandra şi Luiza nu a fost condamnat definitiv.
Pe 12 august, judecătorii ar trebui să spună care este verdictul în cel mai mediatizat caz din ultimii ani din România.
Surse din interiorul Penitenciarului Craiova, acolo unde Dincă este încarcerat preventiv, spun că acesta se așteaptă să fie condamnat. El încearcă să se bucure în aceste zile care i-au mai rămas până la aflarea verdictului de beneficiile oferite de regimul de detenție preventiv. Față de cel pe care l-a avut anterior – cel de maximă siguranță – acum Dincă are ceva mai multă libertate.
Ce spun avocații victimelor?
De-a lungul procesului său, Dincă a negat că le-ar fi ucis sau violat pe cele două. Trebuie subliniat că avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, este de părere că există probe clare care să-l incrimineze pe Dincă de omor.
Pe de altă parte, Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu, a spus că Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, este doar o parte a unui sistem infracţionat foarte bine pus la punct.
Însă doar Dincă a ajuns în faţa judecătorilor, astfel că persoanele considerate creierii acestei afaceri criminale au fost protejaţi, a acuzat avocata.
Citește și