Cutremur în România

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că, în noaptea de duminică spre luni, a avut loc un nou cutremur.
Seismul s-a produs la scurt timp după miezul nopții și a înregistrat o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter.
Cutremur în România.
Ţara noastră a fost zguduită,n noaptea de duminică spre luni, de un cutremur slab ce s-a produs în Dobrogea.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul a avut loc la ora 01:04, la o adâncime de 5 kilometri, fiind un cutremur de suprafață, după cum anunță specialiștii.
Cutremurul s-a produs în apropierea mai multe orașe oraşe: 56km NE de Constanţa, 102km SE de Braila, 113km SE de Galaţi, 177km NE de Varna, 225km E de Bucureşti, 233km E de Ploieşti, 247km SV de Odessa, 250km S de Tiraspol, 252km E de Ruse, 263km S de Chişinău.
Cutremur în România. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe, chiar dacă magnitudinea aceastuia a fost una scăzută.
Totuși, seismologii anunță că nu există motiv de îngrijorare, mai ales că în țara noastră au loc foarte des astfel de cutremure de mici dimensiuni.
De altfel, în urmă cu doar patru zile, pe 21 iulie, s-a produs un alt cutremur în țara noastră.
Seismul a avut loc în jurul prânzului, după cum anunța Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Și atunci cutremurul înregistrat a avut o magnitudine scăzută, de 2,0 grade pe scara Richter, de asemenea fiind unul de suprafață, produs la adâncimea de 4 kilometri.
Citește și