Cutremur devastator în Iran, sâmbătă dimineața. Câți oameni și-au pierdut viața

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineața în sudul Iranului, informează Reuters. Seismul a fost urmat de replici puternice. Mai mulți oameni și-au pierdut viața în urma seismului, iar bilanțul victimelor este în creștere.
Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter produs în sudul Iranului.
Cutremurul a avut loc într-o zonă situată la 100 de kilometri sud-vest de portul Bandar Abbas, potrivit Institutului Seismologic al Statelor Unite (USGS) şi la o adâncime de 10 km, conform informaţiilor furnizate de Centrul Seismologic European Mediteranean.
Alte două cutremure puternice au urmat după primul
Agenţia de presă statală IRNA a anunţat că au urmat alte două cutremure, cu magnitudinea de 6,3, respectiv 6,1 grade pe scara Richter. De asemenea, s-au înregistrat mai mult de 12 replici.
Din informaţiile transmise de televiziunea de stat şi de IRNA, seismul a afectat, în principal, provincia de coastă Hormozgan.
Un număr de cel puţin 19 persoane au fost rănite, inclusiv în satul Sayeh Khosh din această provincie, unde cele cinci cadavre au fost recuperate de sub dărâmături. 12 persoane au fost spitalizate.
În imaginile care circulă pe rețelele de socializare, se văd mai multe clădiri distruse în urma valului de seisme de peste șase grade.
Citește și