Cutremur puternic de 5,3 grade! Unde a avut loc

Cutremur puternic de 5,3 grade, chiar în această seară! Seismul a avut loc la ora locală (și a României) 20:48.

Cutremur puternic în estul Turciei
Turcia a fost zguduită de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,3 grade. Acesta s-a produs în estul Turciei, la o adâncime de 10 kilometri.

Centrul Seismologic European pentru Mediterana (EMSC) anunță că seismul a avut o magnitudine de 5,2, fiind produs la o adâncime de 11 kilometri.

Potrivit EMSC, epicentrul cutremurului a fost localizat la 10 kilometri sud-vest de Malatya şi la 131 km nord-nord-vest de Şanlîurfa.

Update: Cutremurul de joi seară a afectat localitățile Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep și Malatya, determinându-i pe localnici să iasă speriați pe stradă imediat după seism, potrivit informațiilor oferite de agenţia Anadolu.

Potrivit aceleiași surse, cutremurul a provocat dărâmarea unei clădiri din districtul Battalgazi. Deși aceasta era nelocuită, un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, a menționat că au existat și câțiva oameni care au sărit speriaţi de la balcon.

Vă amintim că pe data de 6 februarie Turcia a fost lovită de un puternic cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,8. Seismul a afectat grav sud-estul Turciei şi nordul Siriei, provocând moartea a peste 50.000 de persoane.

Cutremur de 5,4 grade pe scara Richter în China
Vă amintim că, duminica trecută, nord-estul Chinei a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la ora locală 2:33 a.m. (6:33 p.m. GMT sâmbătă), la 26 de kilometri sud de oraşul chinezesc Dezhou din provincia Shandong, la o adâncime de zece kilometri.

Cutremurul a fost urmat de 52 de replici, potrivit informațiilor transmise de Institutul Geologic al SUA. Cel puţin 21 de persoane au fost rănite şi peste o sută de clădiri s-au prăbuşit.

Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în Afganistan
Sâmbăta trecută, un alt cutremur semnificativ s-a produs în Afganistan, potrivit informațiilor transmise de Centrul Național de Seismologie din India.

Seismul a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, epicentrul său a fost localizat la 36,38 latitudine și 70,77 longitudine, la o adâncime de 181 km.

Cutremurul a fost resimțit în unele părți din Delhi, în regiunile învecinate, Jammu și Kashmir, la granița dintre Afganistan și Pakistan, în Rajouri, Srinagar, Gulmarg din Jammu, precum și în regiunea Katra și în orașe din Pakistan, printre care Lahore, Islamabad, Rawalpindi, Peshawar și altele.

Citește și