Cum se folosesc frunzele de prun și ce beneficii au

În România, prunul este unul dintre cei mai cultivați pomi fructiferi. Fructele acestuia pot fi folosite pentru obținerea multor produse, în special a magiunurilor delicioase și a băuturilor alcoolice tradiționale.
În plus, prunele conțin carbohidrați, vitamina C, vitamina K, cupru, potasiu și fibre, fiind foarte sănătoase. Atunci când sunt uscate, prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, fibre și, nu în ultimul rând, isatin, o componentă care se regăsește și în frunzele de prun și care este recunoscut drept un laxativ natural.
Prunele au capacitatea de a normaliza nivelul de glucoză din sânge, iar sursa de fibre are un efect benefic asupra sensibilității insulinei.
Beneficiile frunzelor de prun
Frunzele de prun sunt cunoscute pentru proprietățile purgative, febrifuge, și vermifuge, fiind un remediu natural împotriva problemelor digestive și viermilor intestinali. Acest lucru este datorat conținutului de isatin, un laxativ natural.
De asemenea, specialiștii recomandă consumului de infuzie de frunze de prun în lapte de capră clocotit pentru persoanele care suferă de tromboflebită și ateroscleroză.
Citește și