Cum poti curata masina de spalat daca miroase urat, iar hainele nu mai ies curate după spalare

Dacă ai observat că mașina ta de spălat a început să miroasă neplăcut și hainele nu mai par să fie curate după ce le scoți, atunci este timpul să pui în aplicare sfaturile pe care le vom prezenta în continuare.

Descoperă cum poți rezolva această problemă frecventă!

În cele ce urmează îți vom arăta cum să-ți cureți mașina de spălat dacă a devenit o sursă de mirosuri neplăcute și dacă hainele nu mai ies curate după procesul de spălare. Cu câteva trucuri simple, mașina ta de spălat va fi ca nouă.

Cum să curățăm mașina de spălat dacă emană mirosuri neplăcute și hainele nu mai sunt curate după spălare

Mirosul neplăcut care provine din cuva mașinii de spălat poate fi cauzat de sertarul de detergent, care a devenit murdar. Cu toate acestea, nu doar acesta necesită curățare, ci și interiorul mașinii.

Garnitura de cauciuc din interiorul mașinii merită o atenție deosebită, deoarece aici se pot aduna obiecte mici, fire de păr, reziduuri sau fragmente de la șervețelele folosite pentru hainele colorate.

Pentru a curăța mașina de spălat în mod eficient, este esențial să folosești un amestec de apă, bicarbonat de sodiu și oțet.

Amestecă apa și bicarbonatul de sodiu până când obții o pastă consistentă, nici prea lichidă, nici prea densă. Apoi, această pastă se introduce în sertarul pentru detergent.

Se adaugă oțetul direct în cuvă și se selectează un ciclu de spălare pentru haine delicate. După finalizarea acestuia, se curăță și filtrul de scurgere cu aceeași pastă, urmat de o altă clătire.

Cum să elimini mucegaiul din mașina de spălat

Pentru a îndepărta mucegaiul din mașina de spălat, este nevoie de o pereche de mănuși de unică folosință și un prosop vechi. Prepară o soluție de clor și apă fierbinte sau oțet. Înmoaie prosopul în soluție, iar apoi curăță zona afectată de mucegai.

Citește și