Cum A Reușit Anca Sigartău Să Se Trateze De Cancer: „Eu Știam Că Mor, Că Nu Mai Am De Trăit”

Celebra actriță Anca Sigartău în vârstă de 55 de ani este un munte de optimism și aduce mereu zâmbete pe chipurile fanilor, mai ales de când o vedem tot mai des pe micile ecrane, în producțiile de pe Antena 1.

Indiferent de personajele în “pielea” cărora intră, a știut să se facă iubită de mii de telespectatori care urmăresc cu sufletul la gură ce mai pune ea la cale în fiecare episod.

Toți o știu pe actriță ca pe o persoană veselă și mulți cred că ea a fost așa toată viața, dar trebuie să-i cunoaștem povestea ca să înțelegem trauma prin care a trecut.

Anca Sigartău, fericită după ce a învins multe probleme
Sursa foto: Facebook

Anca Sigartău s-a luptat cu cancerul la 30 de ani

Când avea 30 de ani și doi copii mici, actriței i s-a pus un diagnostic dur de cancer, cu toate că medicul nu i-a spus în față despre ce era vorba. O prietenă i-a deschis ochii Ancăi Sigartău și a convins-o să meargă să își facă tratamentul cu citostatice. Vedeta a trecut atunci prin clipe cumplite pentru că tumora creștea cu fiecare zi care trecea și a crezut că nu mai are șanse de supraviețuire.

„E importantă experiența personală. Până la urmă eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul și ea a zis că trebuie să îl fac, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct. După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Eu știam că mor, că nu mai am de trait. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este normal.”, a povestit actrița într-un interviu pentru Antena 3.

Tratamentul nu a funcționat în cazul ei și a decis că vrea să plece din spital ca să își trăiască ultimele clipe din viață alături de familie și de cei doi copii ai săi. Când nu mai avea nicio speranță că își va reveni, o minune s-a întâmplat în viața ei și s-a vindecat după ce a ținut postul Crăciunului din acel an. Actrița a mărturisit că a făcut acest lucru ca să i se ierte păcatele înainte de moarte, nu și-a imaginat nicio clipă că postul va fi și vindecarea ei.

„Am spus cu toate astea că vreau să mă duc acasă. În momentul respectiv nu mi-a spus nimeni. Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus „Unde este tumora? Ce ai făcut? Nu mai exista o tumoră.” A fost într-adevăr o minune.”, a spus Anca Sigartău emoționată.

Credința în Dumnezeu a ajutat-o să treacă peste orice încercare, deși a mărturisit că nu a crezut în divinitate până în acest moment de cumpănă din viața ei. „Nu m-am așteptat la lucrul ăsta. Înăuntrul meu știam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Asta a fost lecția pe care am învățat-o de când am dat la teatru. Eram un copil modest de profesori, m-am dus pe patru locuri la teatru și am intrat din prima. Cum se putea lucrul ăsta? Și tot așa mă gândesc.”, a spus vedeta.

Citește și