Cu ce medicament și-a vindecat Gigi Becali mama. Românii nu-l pot cumpăra

Gigi Becali și-a tratat mama de coronavirus cu un medicament rusesc din anii 1970. Deși este considerat de medici ca fiind un tratament blând și fără reacții adverse, autoritățile l-au blocat la vamă.

Românii nu pot cumpăra medicamentul
Mai multe colete care conțineau medicametul au fost oprite la vamă, pentru că nu au fost autorizate în România. Același medicament a fost importat și donat spitalelor COVID de Gigi Becali la începutul pandemiei de coronavirus.

Un tânărul clujean a plătit aproximativ 400 de euro pe medicamente și transportul lor cu avionul, în regim de livrare expres. Însă când trebuia să ridice coletul, medicamentele au fost oprite la Vama Aeroport Cluj.

Potrivit playtech.ro, bărbatul a primit de la firma de curierat DHL Express următorul mesaj: ”Organul vamal a transmis faptul că pentru aceste medicamente nu se poate face vamă, având în vedere că nu există pe piață, astfel coletul trebuie să facă retur, deoarece vama nu acceptă să fie importat”.

Bărbatul a rămas surprins de acest lucru, deoarece știa că aceste medicamente fusese deja aduse în România și folosite în spitalele COVID, după ce Gigi Becali a făcut în primăvară o donație de 100.000 de pastile, la recomandarea Ancăi Streinu-Cercel, medic infecţionist și fiica lui Adrian Streinu-Cercel, managerul de la “Balș”.

“Ori s-a comis o ilegalitate atunci, ori se comite acum. Probabil o să mă adresez instanței. Mi se pare rea-voință. Dacă desfăceau coletul și trimiteau medicamentele la Spitalul Judeţean Cluj, nu aveam nicio problemă. OK, nu le am eu, dar beneficiază cineva de ele. Dar așa le-au trimis înapoi în Rusia. Mi se pare absolut cretin”, a spus tânărul din Cluj.

Citește și