CRESC PENSIILE din nou! Vezi în comentarii când se vor majora pentru toți românii inclusiv cei cu pensii mai mari

Atât purtătorul de cuvânt a guvernului, cât și purtătorul de cuvânt al PSD au sugerat că pensiile s-ar putea mări din nou la începutul anului 2023, aceasta fiind o măsură importantă pentru toți românii care se află într-o situație vulnerabilă. Procentul rămâne însă un mister.

Cu cât s-ar putea mări pensiile din ianuarie 2023

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a fost întrebat dacă pensiile s-ar putea mări cu 10% din luna ianurie, însă acesta nu a confirmat procentul, ci a precizat că decizia va fi luată în funcție de situația de la acel moment.

Deocamdată Guvernul face demersurile necesare pentru ca majorarea pensiilor să devină o realitate la începutul anului 2023.

“Guvernul va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili.

Sunt măsuri succesive care i-au vizat pe pensionari cu sume care li s-au acordat şi sunt convins că, în funcţie de resursele pe care guvernul le are la dispoziţie, pensionarii vor resimţi atenţia de care trebuie să beneficieze”, a

declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că pensiile trebuie neapart să crească în viitorul apropiat, mai

ales dacă luăm în considerare scumpirile din utima perioadă. El a mai precizat că în momentul de față guvernanții caută

resurse și soluții pentru a le majora românilor pensiile într-un timp cât mai scurt.

Cu toate acestea nici purtătorulul de cuvânt al PSD nu a confirmat procentul de 10% la creşterea pensiilor.

“Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare îşi doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple,

având în vedere scumpirile. Sunt convins că şi în guvern se caută toate posibilităţile şi toate resursele ca acest lucru să se întâmple”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește și