Cresc alocațiile pentru copii! Gabriela Firea a făcut anunțul

Gabriela Firea a făcut un anunț surprinzător care vizează majorarea alocațiilor pentru copii. Este vorba despre o creștere de 50% care vizează o anumită categorie de copii. Iată ce a declarat Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Guvernul Nicolae Ciucă!
Cresc alocațiile pentru copii
Joi, 30 iunie, Gabriela Firea care ocupă funcția de ministru al Familiei, a anunţat că alocaţiile pentru copiii aflaţi în plasament vor creşte cu aproape 50%. De asemenea, sumele destinate cheltuielilor personale ale copiilor din centrele rezidenţiale se vor majora de cinci ori.
Cu alte cuvinte, Guvernul a aprobat majorarea sumelor pentru copiii aflați în grija statului român, sume despre care Ministrul Familiei spune că erau neschimbate de opt ani.
Majorarea alocației pentru copiii aflați în plasament va crește cu 50% începând din luna iulie 2022. Iată ce a declarat Gabriela Firea:
Copiii orfani și cei dați în grija statului de propriile familii au nevoie de tot sprijinul nostru. Am promis și ne ținem de cuvânt! Din luna iulie, alocația pentru plasament crește cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidențiale se măresc de 5 ori!, a susținut fostul primar general al Capitalei.
Majorarea alocației de plasament cu 50%
Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a anunțat că noua sumă a alocației de plasament se va acorda începând cu luna iulie 2022. Este vorba despre o majorare de aproximativ 50% de care vor beneficia cei 35.000 de copii aflați în grija asistenților maternali, a rudelor, a altor persoane sau în servicii rezidențiale private.
Alocația de plasament va ajunge de la 630 la 950 lei/lunar pentru copilul fără dizabilități și de la 945 la 1425 lei/lunar pentru copilul cu dizabilități. Noua sumă a alocației de plasament se va acorda începând cu luna iulie 2022.
Citește și