Costă Maxim 10 Lei Și Toată Lumea Mănancă! Dar Știai Că Expiră În 10 Minute, Iar Apoi Devine O Problema Pentru Sanatate?

Trăim vremuri în care toată lumea se grăbește. Deși punem preț pe sănătate, capitolul „comoditate” capătă din ce în ce mai mult teren. Tot mai multă lume preferă să-și cumpere mâncarea de tip fast-food, fără să fie conștientă de pericolele la care se expun.
Haideți să vedem, așadar, cât de nesănătoasă este mâncarea de tip fast-food?

1. Salatele de la fast-food conțin mai mulți aditivi alimentari decât cartofii prăjiți și condimentați. Sosurile folosite pentru salate conțin mai multe chimicale care îngrașă foarte tare.

2. Un burger simplu poate fi consumat în primele 20 de minute de la preparare, iar un hamburger în primele 10 minute. Acesta e termenul de valabilitate al acestor tipuri de produse.

3. De asemenea, e important de precizat și faptul că nu ți se servește carne la grătar așa cum mulți se laudă. Pentru gătirea cărnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de coloranți și emulsificatori periculoși pentru sănătate.

4. Multe lanțuri de mâncare de tip fast-food folosesc aceeași bază de gusturi pentru absolut toate produsele. Tocmai de aici vine senzația că toate mâncărurile seamănă între ele: se folosesc aceiași aditivi.

5. După numeroase analize s-a constatat că la pizza se folosesc o serie de chimicale pe care în mod normal nu ar trebui să le găsim în mâncare. Se spune inclusiv că la prepararea acestui preparat tradițional în Italia se folosește praful de gândaci.

6. Indiferent de mărimea aleasă a meniului din fast-food, fiecare ofertă conține același număr de aditivi alimentari. Ba chiar s-a constatat că la meniurile de bază, la cele mici, sunt folosiți mai mulți coloranți decât la restul.

Citește și