Cod galben de ploi și vijelii în cea mai mare parte a țării! ANM a emis avertizarea. Ce zone sunt vizate

Ploi și vijelii de Sfânta Maria. Vremea se strică, soarele se duce și apar ploile.
Cod galben de ploi și vijelii, anunță meteorologii! Este valabil de duminică, ora 14.00 şi până luni, ora 22.00. Ce zone sunt vizate?!
Cod galben de ploi și vijelii în cea mai mare parte a țării
Fenomenele vizate în perioadă aceasta sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.
Meteorologii anunță că la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și
Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.
Începând de duminică până luni seara în București ar putea ploua în cantități foarte mari. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.
Conform prognozei speciale, până luni, la ora 9.00, în Capitală vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.
De asemenea, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.
Până luni, la ora 22.00, vor fi din nou perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.
Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, a transmis Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente,
viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite
pentru perioada respectivă sau zona specificată.
Citește și