Ciucă, la Atena, despre finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria:

Nicolae Ciucă, aflat la Atena, a vorbit despre finalizarea interconectorului între Grecia şi Bulgaria. Premierul României a spus că e un lucru important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa, precizând că, pe lângă
aprovizionarea cu gaze a României şi Bulgariei, putem să asigurăm aprovizionarea cu gaze a partenerilor estici, Ucraina şi Republica Moldova.
Premierul Nicolae Ciucă şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, au susţinut declaraţii comune, la finalul vizitei oficiale.
Ciucă i-a mulțumit premierului grec pentru ospitalitate și a spus că de aceeași ospitalitate au parte și turiștii români care au ales să plece în Grecia în vacanță.
”România a fost alături de efortul guvernului Greciei, alături de poporul grec, anul trecut, când aţi suferit dramatic în urma incendiilor de păduri.
Şi anul acesta, suntem prezenţi şi vom fi alături, sperăm că maim ult de cei 28 de pompieri militari ai ISU, din România.
Vă ror să contaţi pe sprijinul nostru, în orice situaţia dificilă, aşa cum şi dumneavoastră sunt convins că veţi fi alături de noi, atunci când situaţia o va cere”, a spus şeful Executivului.
Premierul român a spus că se află pentru a doua oară la Atena într-o perioadă scurtă de timp și și-a adus aminte că, cu o zi înainte de îzbucnirea conflictului din Ucraina, a primit vizita la Bucureşti a premierului Greciei, unde a fost semnată declaraţia comună privind colaborarea economică şi sectorială.
”În cadrul delegaţiei de astăzi, am avut reprezentanţii ministerelor Energiei din Grecia şi România, reprezentanţii companiilor, cei care pun în practică deciziile politice pe care le iau, şi pot spune că a fost o întâlnire cât se poate de dinamică şi de practică”, a afirmat Ciucă.
Premierul a mai spus că la nivelul ministerelor Energiei din cele două ţări urmează să fie semnat un memorandum care să asigure proiectele commune pe termen mediu şi lung.
”În cadrul discuţiei de astăzi am abordat impactul războiului din Ucraina şi am analizat problemele care se află, astăzi, pe agenda oricărui Guvern din Europa şi nu numai, în cee ace priveşte securitatea energetică şi alimentară”, a declarat șeful Guvernului României.
Citește și