China închide un oraș cu 13 milioane de locuitori, după ce au fost descoperite 18 persoane infectate cu Covid-19

Un oraș din China se închide de teama uui nou val de Covid-19 care ar putea infecta mii de persoane.
O subvariantă Omicron foarte transmisibilă, dominantă deja Marea Britanie și SUA, a închis un oraș din China pentru o săptămână.
„Subvarianta Omicron BA.5
este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a declarat Zhang pentru presa chineză marți.

Descoperirea BA.5 adaugă noi complicații politicii

stricte de zero COVID a Chinei, spun experții. Subvarianta Omicron este mai transmisibilă decât BA.2.2, care au fost în spatele focarelor recente din Shanghai și Beijing.
China este ultima economie majoră legată de o strategie zero-COVID, care implementează blocări rapide, carantine și restricții de călătorie în încercarea de a elimina noile infecții.
Oficialul orașului, Zhang Xuedong a declarat, la o conferință de presă, că Xi’an va implementa „măsuri de control temporar de șapte zile” care „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție”.

De teama unui nou val pandemic, China este la un pas de lockdown.

„Trebuie să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a spus Zhang.

Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai periculoasă

Noua subvariantă a coronavirusului întâlnită în India este de cinci ori mai periculoasă față de varianta întâlnită până acum.
„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”, afirmă un virusolog italian.
„Dacă vor exista variante capabile să înlocuiască BA.5, ceea ce nu este ușor, tendința va fi o capacitate crescută de infectare, dar nu dincolo de anumite limite, pentru că această proteină nu poate suporta atât de mult” ,explică el.
Citește și