Ceai cu scorțișoară și foi de dafin – Frunza de dafin tratează afecțiunile digestive, ajută la eliminarea arsurilor la stomac, acidității și constipației, reglează circulația intestinului, scad glicemia, au proprietăți […]

Potrivit studiilor științifice recente, frunzele de dafin au multe beneficii pentru sănătate și ajută în caz de multe probleme grave.

Frunza de dafin tratează afecțiunile digestive, ajută la eliminarea arsurilor la stomac, acidității și constipației, reglează circulația intestinului, scad glicemia, au proprietăți antioxidante, ajută organismul în producerea de insulină, elimină colesterolul rău, este o sursă bogată de vitamina C și reglează nivelul trigliceridelor din organism.

De asemenea, este foarte utilă și în caz de răceală și tuse severă, protejează și inima de convulsii, protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale.

Frunzele de dafin sunt bogate în acid cafeic, quercetină, bartolinidă și eugenol (substanțe care împiedică formarea celulelor canceroase), elimină insomnia și anxietatea, ajută la spargerea pietrelor la rinichi și la vindecarea infecțiilor, ține sub control anxietatea.

Cum se prepară ceaiul de foi de dafin şi scorţişoară

-1 litru de apă

-2 batoane de scorţişoară

-5 foi de dafin

Mod de preparare:

Pui pe foc oala cu apă. Atunci când începe să fiarbă adaugi cele două batoane de scorţişoară şi foile de dafin. Apoi,acoperi cu o farfurie oala şi laşi să facă infuzie 20 de minute,după care strecori lichidul, pe care-l poţi pune într-o sticlă.

Cum se ia:

Se bea dimineaţa o ceaşcă de ceai pe gol, apoi câte una după fiecare masă. Acest tratament trebuie urmat 2-3 zile timp pe săptămână. Vei vedea cât de bine te vei simţi

Citește și