Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe legumele din grădină. Roșiile se schimbă total!

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe legumele din grădină.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient utilizat de către orice gospodină în casă, însă ce se întâmplă dacă îl folosești pentru legumele din grădină.

Rezultatul te va uimi. Spre exemplu, bicarbonatul e sodiu este foarte util în cazul roșiilor.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe legumele din grădină
Bicarbonatul de sodiu este folosit de gospodine la diverse treburi în casă sau la preparate, dar și în grădină, peste legume el poate fi folosit. Dacă pui bicarbonat de sodiu pe legume, asta te va scăpa complet de mucegaiul care, în timp, poate să-ți putrezească plantele. Pentru acest truc trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de ulei horicol, într-o sticlă, iar apoi se poate pulveriza.

Ingredientul acesta face minuni și pentru roșii, iar pentru un gust mai dulce se pune bicarbonat de sodiu pe solul în care cresc. La fel, dacă îți dorești flori frumoase, trebuie să amesteci bicarbonat de sodiu în apă și să uzi plantele.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în bucătărie, la treburile casnice. Femeile îl mai folosesc și pentru frumusețe, însă multe femei îl folosesc tot mai des, iar asta pentru că nu conține substanțe chimice precum anumite produse din comerț.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat și în curățarea și dezodorizarea scurgerilor. Se adaugă o ceașcă de bicarbonat în gaura de scurgere, apoi se toarnă 1 ceașcă de oțet.

Se acoperă cu un dop, se așteaptă un timp, după care se toarnă apă fierbinte. Bicarbonatul de sodiu este foarte util vara, mai ales că acest ingredient poate îndepărta mâncărimea pielii după înțepăturile de insecte. Se amestecă bicarbonat cu apă în proporții de 1:3 și se aplică soluția pe zona afectată, în numai câteva minute și vei simți o ușurare.

Bicarbonatul de sodiu este foarte util și ca odorizant pentru frigider. Astfel, pentru ca frigiderul tău să nu miroase a nimic, este recomandat să păstrezi în el o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. Acest truc funcționează și în cazul congelatorului.

Bicarbonatul de sodiu este util și în cazul în care cuptorul cu microunde începe să miroase. Trebuie să dizolvi 2 linguri de bicarbonat într-o farfurie cu apă, să dai vasul la cuptor și să-l pornești pentru 3 minute. Apoi se șterge interiorul cuptorului cu o cârpă sau un burete.

Dacă adăugi puțin bicarbonat în coșul de gunoi plin, nu uita să speli coșurile regulat, la fel, cu bicarbonat.

Citește și