Ce salariu încasează, de fapt, Mihai Sturzu lunar. E pilot

În urmă cu un deceniu Mihai Sturzu făcea publicul din întreaga Românie să danseze pe ritmurile melodiilor formaţiei Hi-q.
În urmă cu puţini ani a ieşit în evindenta când şi-a prezentat demisia din partitul TSD exact în faţa lui Liviu Dragnea, acuzându-l pe acesta că deţine funcţii politice deşi este anchetat penal.
Acum timpul a trecut şi Mihai şi-a văzut de viaţă şi şi-a urmat visul avut din copilări şi anume cel de a pilota. În urmă cu câţiva ani şi-a luat brevetul de pilot de avion de mici dimensiuni şi a continuat studile pentru a ajunge pilot pe un avion de linie.
Lucru care s-a inatmplat de curând, Mihai Sturzu devenind de curând pilot cu acte în regulă pe un avion de linie.
Toată lumea ştie faptul că se câştigă foarte bine în această industrie. Într-o declaraţie de avere din anul 2019, Mihai Sturzu susţine că a încasat în anul 2018 din această meserie sumele de 77.510 lei şi 3.649 euro.
Asta înseamnă un venit mediu lunar de 6.450 lei şi 300 euro. Atât veniturile în lei, cât şi cele în euro au fost încasate de Mihai ca pilot.
Într-un recent intreviu acordat pe acest subiect, tânărul pilot a declarat: “E un program destul de încărcat acum, pentru că este vacanţă şi lumea zboară mult.
Pe scaunul ăsta ( de pilot ) stau cel mai mult în ultima perioadă. Este o poveste lungă. Eu de mic visam să mă fac pilot.
Până la vârsta de 10 ani am trăit într-o tară unde nu puteai să călătoreşti. Visul meu a rămas să mă fac pilot.
Anul trecut am terminat şcoala de pilot de linie iar acum lucrez pentru cea mai mare companie aeriană din ţară. Sunt fericit de nu mai pot. În perioada Hi-Q am muncit foarte mult.
Noi ne-am înţeles foarte bine, asta îmi lipseşte cel mai mult. Am avut o viaţă frumoasă. Despărţirea a venit de la sine”.
Câţi bani câştiga un pilot la Tarom
Conform celor de la www.digi24.ro, ţara noastră număra, în prezent, peste 300 de piloţi, al căror salariu porneşte de la 3.000 euro – nivel începător – şi ajunge la peste 6.000 euro, în cazul comandanţilor.
Citește și