Ce pensie are Traian Băsescu. Veniturile i-au scăzut considerabil

Fostul președinte Traian Băsescu rămâne cu adevărat un personaj important, apreciat, chiar dacă nu mai este la conducere de ani buni. A rămas în atenția oamenilor prin implicarea în lumea politică în alte funcții.
Un subiect interesant despre fostul conducator rămâne pensia pe câte o încasează acesta lunar, care ar fi fost redusă semnificativ.
Băsescu a pierdut multe beneficii
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. De atunci, Băsescu a pierdut o mulțime de beneficii pe care le avea ca fost conducator al statului:
* a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
* b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
* c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.
Astfel, din cauza faptelor sale va rămâne fără indemnizația acordată de Administrația Prezidențială, în cuantum de 75%. Aceasta se ridică la suma de 202.176 de lei pe an, adică 16.848 de lei pe lună. Suma era prezentată în declarația de avere, dar se pare că de acum nu o va mai primi.
Vezi și: Informaţia serii despre Traian Băsescu! S-a aflat acum. Va fi scandalul anului în România
Totuși, Băsescu nu este un om căruia îi putem plânge de milă, pentru că tot mai încasează o sumă frumoasă de la Casa Națională de Pensii. Mai exact, fostul președinte încasează lunar 69.920 de lei.
Citește și