Câte Clase Și Ce Studii Are Niculina Stoican, De Fapt! A Lucrat Ca Baby-Sitter, Ca Să Aibă Ce Pune Pe Masă –»

Niculina Stoican, în vârstă de 50 de ani, a fost una din prezențele care s-au remarcat la înmormântarea lui Petrica Mâțu Stoian.

Cei doi au avut o relație apropiată, iar după decesul artistului în presă au apărut tot felul de speculații cu privire la relația lor.

Deși a fost judecată de multe persoane, puțini sunt cei care știu prin ce momente grele a trecut cântăreața de muzică populară.

Născută în județul Mehedinți, în anul 1970, solista Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova a reușit să strângă un public numeros care o ascultă și o apreciază.

Ce vârstă și ce studii are Niculina Stoican
Niculina Stoican este absolventă a Facultății de Etnomuzicologie și Folclor din București, la clasa

Mărioarei Murărescu. Când a ajuns la vârsta de 26 de ani s-a angajat la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. De-a lungul anilor a strâns un palmares de invidiat cu sute de spectacole la care a participat.

Înainte de a ajunge să se angajeze la Ansamblu, Niculina Stoican a avut un alt job. Cu mai mulți ani în urmă aceasta a fost plecată în Grecia unde a lucrat ca baby-sitter. Timp de trei ani, Niculina Stoican

a ales să aibă grijă de copii și, așa cum mărturisea ea în cadrul unui interviu, ”am gustat și eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustat de dorul ţării tale”

Niculina Stoican a lucrat ca baby-sitter și nu regretă această decizie. Cu toate astea, cântăreața a recunoscut că a trecut printr-o perioadă extrem de grea din cauza dorului de pământul natal.

Citește și