Câte Clase Au Frații Pavăl, Doi Dintre Cei Mai Bogați Români. Proprietarii Dedeman Au Reușit Să Construiască Un Imperiu

Frații Pavăl, doi dintre cei mai înstăriți români, au avut o copilărie modestă și au depășit numeroase obstacole în drumul lor către succesul impresionant al brandului Dedeman.

 

Chiar dacă popularitatea Dedemanului este răspândită în întreaga țară, puțini sunt cei care cunosc povestea personală a fraților Pavăl și greutățile pe care le-au întâmpinat în calea prosperității.

Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedemanului, provin dintr-o familie modestă dintr-un sat din Suceava și au crescut într-un mediu în care resursele financiare erau limitate.

În ciuda acestui fapt, acești doi frați au reușit să transforme Dedemanul într-un imperiu în domeniul construcțiilor și bricolajului.

Povestea lor începe cu Dragoș, cel mai mare dintre frați, care a urmat liceul în Iași și apoi a mers la Facultatea de Matematică, tot în același oraș. Adrian, inspirat de exemplul fratelui său, i-a urmat pașii în același domeniu de studiu. Cu toate acestea, dificultățile financiare au făcut imposibilă continuarea studiilor superioare pentru ceilalți frați.

După absolvirea facultății, Dragoș a fost nevoit să accepte un loc de muncă modest într-o fabrică de confecții din Bacău, unde câștiga foarte puțin, deși muncea din greu și crea programe de contabilitate. În ciuda condițiilor dificile, Dragoș și-a dorit să-și croiască propriul drum și să-și îndeplinească visul de a avea propria afacere.

Astfel, în anul 1992, Dragoș a deschis un mic magazin de doar 16 metri pătrați în Bacău, numit Dedeman, care nu avea nicio legătură cu ceea ce avea să devină ulterior. Inițial, magazinul vindea produse variate, de la gumă de mestecat la papuci de casă. Pentru a putea demara afacerea, Dragoș a solicitat ajutorul socriilor săi, obținând atât un împrumut financiar, cât și o mașină Dacia Break. În plus, Adrian s-a alăturat proiectului, contribuind cu economiile sale, adunate în perioada post-comunistă, când mulți români aduceau mărfuri din străinătate.

Cu multă ambiție și perseverență, cei doi frați au reușit să transforme micul magazin într-un lanț de magazine care le aduce un profit considerabil. Succesul lor este o dovadă a determinării și sacrificiilor pe care le-au făcut pentru a-și urma visul și pentru a-și asigura un viitor mai bun.

Citește și