Casa de Pensii a făcut anunțul. Vestea serii pentru pensionarii din România

Casa de Pensii a făcut un anunț așteptat de mii de pensionari români. În curând, aceștia se vor putea bucura de tratamentele speciale din stațiunile balneoclimaterice din România.

De săptămâna viitoare, o nouă serie de pensionari români se va bucura de tratamentele speciale din stațiunile balneoclimaterice din România.

Timp de 12 zile calendaristice, aceștia vor avea parte de un tratament special, cazare gratuită și masă inclusă pentru care au plătit jumătate din pensia lunară, diferența fiind suportată de stat.
„Și acuma am prins bilet și acuma l-am luat. Foarte bine suntem tratați, și la Sovata, am fost și la Herculane. Mâncarea-i foarte bună, tratamentul, se comportă foarte, foarte bine”, a mărturisit un pensionar român, potrivit Radio România Actualități.

Întrucât diferența este suportată de stat, anul acesta, numărul solicitărilor oficiale a depășit numărul de bilete repartizate județului Bistrița-Năsăud.

„Pentru anul 2022, Casei Județene de Pensii i-au fost alocate un număr de 1.465 de bilete, aferent acestei perioade. Instituția noastră a înregistrat un număr de 1.890 de cereri.
Seriile noastre de bilete încep în luna martie și se termină în decembrie. Oamenii o să vină tot mai mulți în cele trei luni de vară, iunie, iulie, august, și vor fi nemulțumiți pentru că nu avem cum să le dăm tuturor atunci.

Cei care doresc să meargă la tratament pot să opteze și în extrasezonul unde cererea nu este atât de mare și tratamentul este la fel de bine făcut în unitățile de cazare”, a declarat Sanda Vișan, directorul general al Casei de Pensii Bistrița-Năsăud, potrivit sursei citate.

Citește și