Când ar putea fi eliberată condiționat Elena Udrea. Instanța a dat decizia definitivă privind recursul în casație

Pentru a fi eliberată condiționat, Elena Udrea ar trebui să execute două treimi din pedeapsa primită, adică undeva la 4 ani. Și aceasta deoarece fostul ministru al Turismului a pierdut orice cale de atac în ceea ce privește contestarea sentinței.
Reamintim că instanța a respins recursul în casație al Elenei Udrea, astfel că ea va trebui să să execute cei 6 ani de închisoare pentru dosarul Gala Bute.
Elena Udrea ar urma să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute, la Penitenciarul Târgșor. Fostul ministru a primit o condamnare definitivă în primăvara acestui an, iar Curtea Supremă a respins recursul în casație.
Acest recurs în casație a fost ultima cale extraordinară de atac la care au apelat Elena Udrea și Rudel Obreja, pentru a scăpa de condamnările în dosarul Gala Bute. Avocații Elenei Udrea au depus mai multe cereri de suspendare a executării pedepsei, însă instanța de la București le-a respins.
Ce se întâmplă cu Elena Udrea după ce a fost respins recursul în casație
Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a aflat ce șanse mai are Elena Udrea să scape de închisoare, dar și ce se întâmplă după ce a fost respins recursul în casație. Fiind o decizie definitivă, fostul ministru se va întoarce la Penitenciarul Târgșor, acolo unde va executa cei 6 ani de pedeapsă.
„Nu avea cum să admită, sub nicio formă, cererile. Ar fi fost pur și simplu ilegal să admită așa ceva.(…) Nici nu aveau cum să-l admită așa pentru că din punctul acesta de vedere, ca să fie admisibil un recurs în casație, în forma în care l-a gândit ea, ar fi însemnat că fapta ei nu există și două instanțe, chiar trei instanțe să fi pronunțat niște hotărâri absolut ilegale, iar treaba asta este foarte puțin probabilă”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.
Citește și