Beneficiile nămolului de la Techirghiol. Proprietăţile sale au fost descoperite cu mii de ani în urmă

Nămolul de la Techirghiol este renumit în toată lumea datorită efectelor sale terapeutice. Medicul Iulia Belc a vorbit despre beneficiile pe care le are acest nămol pentru sănătate.
Beneficiile nămolului de la Techirghiol. Dr. Iulia Belc, medic de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, povesteşte că proprietăţile acestui nămol au fost descoperite cu mii de ani în urmă.
Beneficiile nămolului de la Techirghiol. Ce efecte are asupra sănătăţii
Nămolul de la Techirghiol este renumit datorită efectelor sale terapeutice. Oameni din toată lumea vin aici să se trateze pentru diferite afecţiuni reumatismale.
„Proprietăţile acestui nămol au fost descoperite cu mii de ani în urmă, când trupele romane au trecut prin zonă cu soldaţi răniţi, cu cai răniţi şi întâmplarea a făcut că au trecut prin apa Lacului Techirghiol. Şi, la un moment dat au constatat că rănile au început să se închidă. Şi cred că aici începe povestea noastră, pentru că ulterior, până în ziua de astăzi, beneficiile tratamentului sunt cunoscute şi recunoscute, atât în ţară, dar şi în străinătate.
De foarte mulți ani, de cel puțin 50 de ani pe litoralul românesc vin foarte mulți străini, care repetă cura an de an pentru diverse afecțiuni reumatismale, în principal, dar nu sunt singurele indicații. De foarte multe ori vin persoane care nu au niciun fel de problemă de sănătate, dar vin pentru profilaxie, pentru că străinii ţin foarte mult la profilaxie şi noi trebuie să ne educăm în acelaşi sens.
Știm foarte bine că bunicii ne duceau la mare când eram copii. De ce? Ca să ne crească imunitatea, pentru că razele solare stimulează producția endogenă de vitamină D, pentru că făceam plajă, ne încălzeam pielea, apoi intram în apa mării sau apa lacului care avea temperatură mai scăzută, stăteam, înotam, reveneam pe plajă, iar făceam plajă, iar se încălzea pielea, adică este o terapie contrastantă cal rece, cald-rece.
Citește și