Averea lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat al României.

Nicolae Ciucă, actualul ministru al apărării, este noua propunere a lui Klaus Iohannis pentru postul de premier. Iată cine este și ce avere deține acesta.

Ce avere are Nicolae Ciucă

Potrivit ultimei sale declarații de avere din acest an, pentru anul fiscal anterior, Nicolae Ciucă și soția sa dețin o casă ce are o suprafață de 232 de metri pătrați și a fost ridicată în anul 2017 la Balotești, sat Dumbrăveni.

De asemenea, acolo mai are și un teren intravilan ce se întinde pe circa 600 de metri pătrați.

În plus, cei doi soți mai dețin un teren intravilan de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj. Nicolae Ciucă și soția sa sunt proprietari a două autoturisme.

Una Toyota – Corolla, achiziționată în anul 2006, iar cea dea doua este marca RAV4 și a fost cumpărată anul trecut.

Conform declarația de avere, premierul desemnat a precizat că nu are bijuterii sau obiecte de artă și de cult cu o valoare mai mare de 5.000 de euro și nici nu a acordat împrumuturi.

Însă, actualul ministru al apărării are datorii la bănci, în valoare totală de 230.000 de lei. Este vorba despre trei credite: două dintre acestea au scadența anul acesta, iar cel de al treilea, în anul 2025.

Nicolae Ciucă încasează un salariu anual de 168.613 lei pentru funcția de la Ministerul Apărării. În plus, el primește o pensie de serviciu de 215.880 de lei pe an, mai exact circa 40.000 de euro, iar partenera lui de viață are o pensie de

serviciu de circa 60.000 de lei. Amintim că cei de la USR au cerut eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, dar inițiativa lor a rămas blocată în Parlament.

Citește și