Au gasit un tanc ingropat in pamant de zeci de ani. Cand masinaria a fost deschisa au fost socati ce astepta acolo sa fie descoperit! ,,Nu cred asa ceva!!!”

La peste un sfert de secol de la finalul razboiului a fost gasit intr-o padure deasa din Rusia un tanc ingropat in pamant, trapele erau inchise iar bordul era gaurit. Cand a fost deschis, pe locul soferului au fost descoperite ramasitele unui sublocotenent-tanchist.
El avea cu el urmatoarele obiecte care i-au facut pe toti cei care au aflat povestea sa ramana uimiti de istorie: un revolver cu un singur glont, dar si un dosar in care erau bine pastrate o harta, poza iubitei lui, Varvara, dar si niste scrisori pe care din nefericire nu mai apucase sa le trimita, scrie perfectmedia.tv.
Iata ultima scrisoare pe care acest om a scris-o femeii pe care o iubea si stia ca nu o va mai vedea niciodata:
,,Salut, Varvara mea! Nu, nu ne vom intalni. Ieri la pranz am bombardat inca o coloana nemteasca. Bomba fascista ne-a spart armura laterala si a explodat inauntru. In timp ce conduceam masina spre padure, Vasile a murit. Rana mea este severa.
L-am inmormantat pe Vasile intr-o padurice de mesteceni. Era un loc plin de lumina. Vasile a murit fara sa reuseasca sa-mi spuna macar un cuvant, fara sa-i transmita ceva frumoasei lui Zoya si blondutei Mariuta, care seamana cu o papadie pufoasa.
Astfel din trei tanchisti a ramas doar unul. Am intrat in padure pe inserate. Tovarasii nostri vor alunga dusmanul, care nu trebuie sa umble pe campiile si prin padurile noastre. Niciodata nu mi-as fi trait viata astfel, daca nu erai tu, Varvara. Tu m-au ajutat intotdeauna: la Halhan Gol si aici.
Probabil, cel ce iubeste este mai bland cu oamenii. Iti multumesc, draga mea! Omul imbatraneste, iar cerul este vesnic tanar ca ochii tai, pe care i-as privi si admira intruna.
Ei niciodata nu vor imbatrani, nu se vor decolora.
Va trece timpul, oamenii isi vor vindeca ranile si vor construi orase noi, vor creste livezi si gradini noi. Va incepe o alta viata, vor fi cantate alte melodii. Dar niciodata sa nu uitati cantecul despre noi, despre cei trei tanchisti.
Vor creste copiii tai. Tu iarasi vei iubi.
Iar eu sunt fericit ca parasesc aceasta lume, avand in suflet marea dragoste pentru tine.
Al tau Ivan Kolosov”
Citește și