Anunț de ultimă oră! Pământul va fi lovit de o furtună solară chiar astăzi

Vremea a fost extrem de călduroasă în ultima perioadă și se pare că majoritatea statelor sunt afectate de caniculă. În doar câteva ore, un fenomen extrem va lovi pământul, iar efectele vor fi majore. Astfel, ca avea loc o furtună solară extrem de puternică și toată lumea va fi afectată.

Cea mai puternică furtună din ultimii cinci ani

În câteva ore, planeta Pământ urmează să fie lovită de o furtună solară. Mai exact, Soarele și activitatea sa interferează cu câmpul magnetic al pământului. Aceste fenomene apar ca urmare de rachete solare și de ejecții de masă coronală, care, mai apoi, provoacă un vânt solar și explozii de particule care călătoresc spre pământ. O astfel de furtună poate dura și câteva zile.
Specialiștii spun că avem motive de îngrijorare, pentru că este cea mai puternică din ultimii 5 ani, iar efectele vor fi unele extrem de mari, care își vor pune serios amprenta asupra lumii întregi.
In mare parte, va afecta buna funcționare a reţelelor electrice, navigaţiei prin satelit sau a rutelor aeriene, iar asta se va simți încă de la primele orele ale dimineții de mâine. Furtuna nu este una de o intensitate exagerat de mare, dar poate produce efecte destul de mari, în special asupra transmisiilor de unde scurte.

Cele mai afectate zone

Deși această furtună va lovi întreg pământul, cele mai afectate vor fi regiunile polare, iar unele curse aeriene ar putea fi deviate pentru a evita aceste zone. Astfel de măsuri sunt luate pentru a evita complicațiile și a păstra sub control situația.
Dacă acest fenomen este unul mare, poate opri electricitatea din lumea întreagă și nu numai. În 1972 a avut loc un astfel de fenomen în Illinois, care a dus la întreruperea comunicațiilor telefonice din statul american Illinois. Oamenii au fost panicați atunci și chiar se temeau că ar fi un semn al sfârșitului lumii, dar autoritățile au luat măsuri și lucrurile au revenit la normal în câteva zile.
Citește și