Anunț de ultimă oră! Aceste mașini, complet interzise în România

În ultima perioadă au avut loc multe schimbări la noi în țară. Autoritățile au făcut și acum un anunț extrem de important, care îi vizează pe toți românii. Mai exact, anumite mașini vor fi complet interzise și scoate din uz în curând. Toată lumea va fi afectată de noua legislație.
Decizie istorică în România

Guvernele UE au luat o decizie radicală în urma unei ședințe importante. Mai exact, au votat ieri interzicerea vânzărilor de autoturisme și camionete noi cu combustie internă, începând din 2035.

Astfel, în doar câțiva ani, mașinile pe benzină și motorină vor fi interzise și se va face trecerea la vehiculele cu emisii zero. Această mișcare este inevitabilă, pentru că miniștrii europeni au semnat pentru asta și Parlamentul European a votat în favoarea acestei decizii.
„Guvernele europene au luat decizia istorică de a pune capăt vânzării de mașini poluante. Transportul este cea mai mare sursă de emisii, iar automobilele reprezintă cea mai mare parte a problemei. Astăzi este un pas uriaș înainte pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, dar și pentru poluarea aerului și pentru a face vehiculele electrice mai accesibile.”, a declarat Julia Poliscanova, Director departamentului pentru vehicule și mobilitate de la T&E.
Specialiștii spun că este un pas important în ceea ce privește reducerea poluării, dar și pentru schimbarea climei, care în ultima vreme a suferit multe modificări drastice. Cinci state europene au cerut amânarea acestei decizii pentru încă cinci ani, dar a fost respinsă direct, pentru că ideea este ca noua regulă să fie aplicată cât mai repede.
Organizația europeană Transport&Environment a declarat, printre altele, că această decizie pune capăt controlului exercitat de industria petrolieră asupra transporturilor și oferă Europei o șansă de a se decarboniza până în 2050. În 15 ani de la introducerea noii legislații, lucrurile ar putea reveni la normal și se vor vedea rezultate notabile.
Citește și