ANM avertizează: urmează furtuni cumplite!

Vremea continuă să fie extrem de dificil în România. Deci ne confruntăm cu temperaturi extrem de ridicate și canicula lovii și țara noastră, se pare că nu scăpăm de ploile
puternice și vijelii. ANM a făcut un avertisment important în urmă cu puțin timp, prin care anunță că urmează furtuni de proporții în țara noastră.
Furtuna lovește Capitala
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiază, o atenţionare nowcasting Cod galben de furtună pentru Bucureşti. Avertismentul este valabil doar pentru Capitală și rămâne în vigoare până la ora 18.45, timp în care locuitorii se vor confrunta cu o vreme extrem de neplăcută.
În următoarele minute, se vor semnala fenomene extreme, ploi puternice. Vântul va sufla cu rafale de peste 55-65 km/h, vijelie, local averse ce vor depăşi 10 l/mp, descărcări electrice, grindină.
Meteorologii averizează că acest interval poate fi prelungit, în funcție de cum evoluează situația în București. Vremea a fost foarte instabilă în ultima perioadă și așa va rămâne, chiar dacă avem parte de temperaturi caniculare. Aerul este irespirabil, iar ploile și vijeliile pe măsura acestuia.
Citește și