Alertă pe piata medicamentelor. S-au descoperit efecte adverse grave ale paracetamolului

Alertă maximă pentru toți cei care iau paracetamol.
S-a aflat abia acum. Este risc sporit susțin specialiștii care au analizat rezultatele unui recent studiu.
Toți cei care consumă paracetamol sunt în alertă maximă. S-a aflat abia acum că acest medicament are darul de a spori tendința spre risc.
Numai două tablete trezesc dorința de a participa la acțiuni periculoase. Informația a fost dezvăluită de cotidianul britanic Daily Mail, care dezvăluie rezultatele unui studiu recent. Potrivit acestuia, numai două tablete trezesc dorința de a participa la acțiuni periculoase.
La studiu au participat 189 de persoane.
Înainte de experiment, toți voluntarii au fost rugați să evalueze gradul de risc al unor situații diferite, precum scufundări, săriturile cu parașuta sau determinarea de a avansa în carieră.
Participanții au fost împărțiți în două grupe. Cei care au primit una-două tablete de paracetamol pe zi au declarat, la sfârșitul experimentului, că activitățile mai sus menționate nu mai constituie, pentru ei, ceva imposibil de realizat, ba chiar le-au comparat cu un fleac.
În schimb, voluntarii din a doua grupă, cărora le-a fost administrat placebo, au afirmat că nu vor să audă de patine, schiuri sau parapantă, chestiuni care continuă să-i sperie. În ceea ce privește cariera, ei au spus că se mulțumesc cu poziția pe care o ocupă acum la locul de muncă și nu au alte ambiții.
Citește și