Alertă meteo COD GALBEN de furtuni în aproape toată ţara în cea mai caldă zi din acest an în România

Alertă de furtuni în aproape toată ţara în cea mai caldă zi din acest an în România. Meteorologii au emis ATENŢIONARE COD GALBEN.

Alertă meteo COD GALBEN de furtuni în aproape toată ţara în cea mai caldă zi din acest an în România. Meteorologii ANM au anunţat că în intervalul 21 iunie, ora 11 – 21 iunie, ora 21 se aşteaptă intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei”, a transmis ANM.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, 22 iunie, ora 08 – 22 iunie, ora 21

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Marţi, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge după-amiaza pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări
temporare, cu viteze de 55…60 km/h după-amiaza când va fi vijelie și vor fi posibile descărcări electrice, averse și
grindină.

Citește și