Alertă ANM! Vin furtuni și ploi torențiale! Zonele aflate sub cod portocaliu de vreme severă

Alertă ANM! Vin furtuni și ploi torențiale! Iată care sunt zonele aflate sub cod portocaliu de vreme severă!

Condiții meteo extreme
Meteorologii de la ANM au emis o alertă meteo cu privire la condiții meteorologice extreme în următoarele 24 de ore, cu furtuni, descărcări electrice și grindină care vor afecta anumite zone din țară.

Alerta de cod portocaliu este activă de la ora 10.00 pe 6 august până la ora 03.00 pe 7 august. Totodată, o avertizare de cod galben este valabilă în intervalul cuprins între ora 10.00 pe 6 august și ora 06.00 pe 7 august.

Regiunile afectate vor experimenta vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și posibilitatea apariției grindinei. Este recomandat să se ia măsuri de precauție și să se evite deplasările în zonele vizate în acest interval.

Alerta ANM
„COD PORTOCALIU DE PLOI ȘI VIJELII

06 Aug 2023, ora 10:00

Interval de validitate: 06 Aug 2023, ora 15:00 -> 07 Aug 2023, ora 03:00

Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată

Regiuni afectate: conform textului şi hărţii

În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 35…40 l/mp şi izolat peste 50…60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, se arată în atenţionarea ANM.

Citește și