Accident cu 20 de morţi după ce un autobuz s-a ciocnit de o cisternă cu benzină VIDEO

Cel puţin 20 de persoane au murit carbonizate după ce un autobuz s-a ciocnit marţi cu o cisternă cu benzină în centrul Pakistanului, a anunţat poliţia.
20 de oameni au murit după ce au ars de vii in urma unui accident dintre o cisternă şi un autobuz. În urma incendiului, autobuzul era o epavă de metal carbonizat.
Președintele Arif Alvi și prim-ministrul Shehbaz Sharif și-au exprimat durerea și întristarea profundă pentru pierderea de vieți prețioase într-un accident de circulație pe M-5, lângă intersectia Jalal Pur Pirwala.
În declarațiile lor separate de marţi, ei s-au rugat pentru sufletele plecate și au transmis condoleanţe familiilor îndoliate.
Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Pakistan din cauza drumurilor proaste, a vehiculelor prost întreţinute şi a conducerii neglijente.
În 2015, 62 de persoane au murit într-un accident în care au fost implicate un autobuz de pasageri şi o cisternă în provincia sudică Sindh.
Accident grav şi în Croaţia în urmă cu o săptămână
Douăsprezece persoane au fost ucise după ce un autobuz care transporta pelerini polonezi a virat sâmbătă, 6 august, de pe un drum din Croația și a ajuns într-un șanț. Toți cei 32 de pasageri supraviețuitori au fostrăniți, dintre care 19 grav, scrie BBC.
Excursia, organizată de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif, a inclus trei preoți și șase călugărițe. Călătoreau la Medjugorje, un altar catolic din Bosnia.
Pasagerii erau toți adulți polonezi, a declarat Ministerul polonez de Externe. Toți erau pelerini în principal din Radom și Sokolow din provincia Masovian, care găzduiește și capitala Poloniei Varșovia. Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 05:40 (04:50 GMT), când autobuzul în care călătoreau a virat de pe drumul A4 dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb.
Ministrul justiției și procurorul general al Poloniei au ordonat Parchetului din Varșovia să lanseze o anchetă cu privire la cauza tragediei, iar doi miniștri polonezi se îndreaptă spre Croația în urma incidentului.
S-a raportat inițial că 11 persoane au fost ucise, dar încă o persoană a murit mai târziu în spital. „Unii dintre pasagerii răniți luptă pentru viața lor”, a declarat ministrul croat de interne Davor Bozinovic.
Ministerul polonez de Externe a declarat că șoferul nu ar fi fost considerat printre victime, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.
Premierul croat Andrej Plenković și-a exprimat condoleanțe familiilor victimelor, adăugând într-o postare pe Twitter că serviciile de urgență fac tot posibilul pentru a ajuta.
Pelerinaje în orășelul Medjugorje sunt foarte populare în Polonia, în urma unor rapoarte conform cărora copiii locali au văzut acolo o viziune a Fecioarei Maria în anii 1980.
Incidentul este al doilea accident de autobuz în Croația în această vară. În iulie, zece turişti din Kosovo au murit într-un accident de autobuz în estul ţării.
Citește și