A murit „Regele pescarilor” din România”. Radu Bădică avea doar 46 de ani

Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit miercuri, 7 iulie, la doar 46 de ani.
Potrivit apropiaților, Radu Bădică s-a simțit rău ieri dimineață și s-a stins din viață în cursul serii. Era tatăl unei fete de 16 ani.
„Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viața frumoasă!
Un om splendid care avea darul și harul de a risipi orice îngrijorare sau tristețe! Te iubim, Grasule! Și îi invidiem pe îngeri căci ei sunt acum cu tine!
Dumnezeu sa te mângâie si sa vegheze asupra familiei tale!”, a scris jurnalistul Oreste Teodorescu pe pagina sa de Facebook.

Legendarul Radu Bădică

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. A făcut parte dintr-un grup restâns care a pus bazele acestui sport în România.
Deținător a peste 300 de trofee din diverse competiții, Bădică a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, în anul 2000. În același timp, a practicat și judo, potrivit știripesurse.ro.
Dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap, Radu Bădică a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. A pescuit pe majoritatea lacurilor mari din România și Europa, a format zeci de pescari și a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.
Citește și