A făcut o casă de doar 8 metri, dar stai să vezi interiorul. Toți îl admiră – FOTO, VIDEO

Luke Thill, în vârstă de 13 ani, a strâns 1.500 de dolari și a petrecut aproape un an construind o casă mică în curtea din spate a casei familiei sale din Dubuque, Iowa.
Luke strâns banii tunzân d peluze și ajutând vecinii și prietenii pentru a-și construi o casă mică de 8 de metri pătrați.
“Mă uitam pe YouTube și am dat peste o idee de casă mică, iar apoi asta s-a transformat într-o spirală în a mă uita la aproape toate videoclipurile de pe YouTube care există, așa se pare”, a declarat Luke pentru ABC News.
“Am devenit obsedat de ele și am decis să-mi construiesc propria casă”.
Părinții lui Luke, Greg și Angie Thill, au văzut că fiul lor avea o misiune și i-au dat undă verde să construiască o casă pe proprietatea de patru acri a familiei.
“Am spus: “Dacă ești atât de serios, trebuie să stabilim niște reguli de bază””, a declarat Greg Thill pentru ABC News. “I-am spus că trebuie să aibă responsabilitatea financiară a acesteia, să strângă banii, să aleagă materialele și să se încadreze în buget.”
Luke a început construcția casei în iunie 2016. El a primit ajutor de la tatăl său la construcția casei, iar mama sa a ajutat la amenajarea interiorului.
Casa are doar 8 metri pătrați
Sora și fratele geamăn ai lui Luke au ajutat, de asemenea, iar el a învățat cum să facă troc de servicii cu prietenii și familia care au donat materiale recuperate și propriile abilități.
“Am un vecin care este electrician profesionist, așa că i-am curățat garajul și el m-a învățat cum să conectez casa”, a spus Luke. “Iar la Cercetași cunoșteam un tip care se ocupa de covoare și am cosit la blocurile lui de apartamente, iar el m-a ajutat să instalez covorul.”
În interiorul micuței case se află un televizor, o zonă de relaxare, un mini-frigider și o masă de sufragerie rabatabilă. Luke spune că prietenii săi consideră că locuința este “cool” și se opresc adesea pe acolo pentru a petrece timpul.
“Este un copil foarte determinat pentru vârsta lui”, a spus tatăl lui Luke. “Au fost momente în care proiectul s-a împotmolit și a trebuit să câștige mai mulți bani pentru faza următoare. El nu a renunțat și a continuat să lucreze la el”.
Luke a fost invitat să vorbească la o conferință despre casele minuscule, luna aceasta, în Iowa. El a documentat, de asemenea, procesul de construcție pe YouTube, unde speră să inspire și alți copii să nu-și lase vârsta să le oprească visele.
Citește și