A amestecat bicarbonat cu apa și a pulverizat peste plante. Efectul a fost WOW

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru plante? Bicarbonatul de sodiu în grădină poate fi folosit în multe moduri diferite.
Mulți dintre noi se gândesc la bicarbonatul de sodiu împreună cu diverse tehnici de “curățare ecologică” în interior. Are atât de multe utilizări în casă, încât este logic că va funcționa și în exterior.
Știm cu toții că ar trebui să păstrăm o cutie de bicarbonat de sodiu în frigider pentru a îndepărta mirosurile. Dar există atât de multe alte utilizări pentru el, chiar și în grădină!
De la curățarea uneltelor până la a acționa ca fungicid, bicarbonatul de sodiu este prietenul oricărui grădinar.
Bicarbonatul de sodiu este un produs simplu, natural, care este făcut din bicarbonat de sodiu, care este foarte alcalin. Atunci când este combinat cu ceva acid, va produce dioxid de carbon gazos.
Chiar dacă bicarbonatul de sodiu este alcătuit dintr-un singur ingredient – bicarbonatul de sodiu, acel ingredient este o combinație de carbon, sodiu, hidrogen și oxigen. (57,1 la sută sodiu, 27,4 la sută oxigen, 14,3 la sută carbon și 1,2 la sută hidrogen).
Nu numai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în curățenie și în alte moduri în casă, dar există și multe utilizări ale bicarbonatului de sodiu în grădină, de asemenea.
Iată câteva modalități de a folosi bicarbonatul de sodiu în mod eficient în grădină
Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru ciuperca de trandafir cu puncte negre
Se crede că compușii din bicarbonatul de sodiu au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri. Cu toate acestea, este probabil ca bicarbonatul de sodiu să nu ucidă sporii în sine.
Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru plante ca fungicid, amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 5 litri de apă. Bicarbonatul de sodiu diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole comune.
Folosiți amestecul pe trandafiri (pentru ciuperca petelor negre) și, de asemenea, pe struguri și viță de vie atunci când încep să apară primele fructe.
Citește și