Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor de pretutindeni un mesaj important, chiar de ziua lor.

Ca în fiecare an, are loc această sărbătoare mare, motiv pentru care președintele a ținut să facă apel la bunătate, curaj și solidaritate, în contextul vremurilor grele pe care le trăim.

Iohannis, mândru de poporul său
În contextul sărbătorii de astăzi, Iohannis a ținut să le transmită un mesaj tuturor românilor, dar mai ales celor care se află dincolo de hotare

Acesta a scos în evidență că mereu am fost un neam puternic, care a trecut prin multe greutăți, dar la final a ieși victorios.

Cât despre criza sanitară cu care ne-am confruntat și războiului de la graniță, președintele este mândru că România a știut să se mobilizeze și să gestioneze cum trebuie aceste situații.

Conducătorul țării este mândru de puterea de care dă dovadă poporul său și de nivelul ridicat la care a demonstrat mereu acesta că este.

“Evoc astăzi caracterul nostru dârz pentru că vremurile sunt iarăși dificile, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. După o pandemie devastatoare, în apropierea granițelor României s-a

declanșat un război care părea imposibil de conceput în epoca noastră. Ca întotdeauna însă, în clipele de cumpănă, românii au știut să se ridice la înălțimea momentului, să dea un exemplu de

solidaritate lumii întregi și să arate cine suntem cu adevărat.”, a declarat Iohannis.

Președintele a scos în evidență faptul că românii s-au dovedit a fi un popor bun, care a sărit imediat în ajutorul refugiaților ucraineni. Astfel, eforturile au fost apreciate de întreaga lume, care a remarcat generozitatea și ospitalitatea românilor.

Citește și